Akupunktur

Vestlig medicinsk akupunktur er en akupunkturform, som tager udgangspunkt i en medicinsk diagnose og bygger på opdateret viden om patologi, neurofysiologi og gives med en bio-psyko-social tilgang til mennesket.

Denne viden er forskningsbaseret og kan ændre sig som forskningen viser evidens for. Medicinsk akupunktur er veldokumenteret gennem forskning og utallige randomiserede undersøgelser, og det er underbygget at akupunkturnålene stimulerer nerveender i hud og muskler. Denne stimulation giver såvel en lokal effekt med øget blodgennemstrømning og vævsopheling, en spinal effekt (rygmarvs niveau) og en central effekt (hjerne niveau), som udløser kroppens egne smertedæmpende stoffer – samt påvirker vores måde at opfatte smerten på.


Akupunkturen kan gives som: Manuel Akupunktur –f.eks lokale nåle omkring smertestedet samt distale (fjerne) nåle på “stærke” punkter på f.eks underarm eller underben.. Elektro Akupunktur, hvor en svag strøm sendes gennem typisk 2 par nåle for at forstærke virkningen, Triggerpunkts Akupunktur, hvor nålene stikkes i hyperfølsomme punkter i musklen, Periost Akupunktur hvor den underliggende knogle stimuleres samt Øreakupunktur -primært for at øge den centrale effekt

Akupunktur bør gives som smertelindring sammen med anden fysioterapeutisk behandling, men kan også gives som selvstændig behandling. Der er forskellige smertetilstande, hvor akupunktur er relevant, men også nogle hvor det ikke er relevant. Læs herunder, hvor der er stor evidens for brugen af medicinsk akupunktur.

Akupunktur bør tilbydes til patienter med tilstande som:

vector3_2

Uspecifikke rygsmerter​

vector3_2

Slidgigt, specielt hofte og knæ

vector3_2

Leddegigt

vector3_2

Overbelastningsskader i/omkring led, herunder golf/tennisalbue

vector3_2

Myoser, spændt muskulatur.

vector3_2

Migræner

vector3_2

Spændingshovedpiner

Akupunktur anvendes ikke til patienter med: Nålefobi – Blødersygdom – Graviditet indenfor første trimester.


Akupunktur praktiseres af fysioterapeuter som er uddannet gennem Danske Fysioterapeuters Faggruppe for Akupunktur og Smerte (DFFAS)

DFFAS´s hjemmeside kan du læse om uddannelsen.

vector5Spørgsmål?

​Løgstør Fysioterapi

vector3Ring på +45 98 67 42 00

vector4Skriv til info@loegfys.dk

Du er altid meget velkommen til at indtale en besked på telefonsvareren med navn og nummer, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

vector6Behandlingstider

​Løgstør Fysioterapi

Mandag til torsdag

​08:00-17:00

Fredag

08:00-14:00

​Eller efter aftale

vector7Blekingevej 17, 9670 Løgstør

​Løgstør Fysioterapi