Akupunktur


Vestlig medicinsk akupunktur er en akupunkturform, som tager udgangspunkt i en medicinsk diagnose og bygger på opdateret viden om patologi, neurofysiologi og gives med en bio-psyko-social tilgang til mennesket.

Denne viden er forskningsbaseret og kan ændre sig som forskningen viser evidens for. Medicinsk akupunktur er veldokumenteret gennem forskning og utallige randomiserede undersøgelser, og det er underbygget at akupunkturnålene stimulerer nerveender i hud og muskler. Denne stimulation giver såvel en lokal effekt med øget blodgennemstrømning og vævsopheling, en spinal effekt (rygmarvs niveau) og en central effekt (hjerne niveau), som udløser kroppens egne smertedæmpende stoffer – samt påvirker vores måde at opfatte smerten på.

Akupunkturen kan gives som: Manuel Akupunktur –f.eks lokale nåle omkring smertestedet samt distale (fjerne) nåle på “stærke” punkter på f.eks underarm eller underben.. Elektro Akupunktur, hvor en svag strøm sendes gennem typisk 2 par nåle for at forstærke virkningen, Triggerpunkts Akupunktur, hvor nålene stikkes i hyperfølsomme punkter i musklen, Periost Akupunktur hvor den underliggende knogle stimuleres samt Øreakupunktur -primært for at øge den centrale effekt

Akupunktur bør gives som smertelindring sammen med anden fysioterapeutisk behandling, men kan også gives som selvstændig behandling. Der er forskellige smertetilstande, hvor akupunktur er relevant, men også nogle hvor det ikke er relevant. Læs herunder, hvor der er stor evidens for brugen af medicinsk akupunktur.

Akupunktur bør tilbydes til patienter
med tilstande som:

 • Uspecifikke rygsmerter
 • Slidgigt, specielt hofte og knæ
 • Leddegigt
 • Overbelastningsskader i/omkring led, herunder golf/tennisalbue
 • Myoser, spændt muskulatur.
 • Migræne
 • Spændingshovedpine
Akupunktur anvendes ikke til patienter med: Nålefobi – Blødersygdom – Graviditet indenfor første trimester.

Akupunktur praktiseres af fysioterapeuter som er uddannet gennem Danske Fysioterapeuters Faggruppe for Akupunktur og Smerte (DFFAS)

DFFAS´s hjemmeside kan du læse om uddannelsen.

Spørgsmål?

Løgstør Fysioterapi

Du er altid meget velkommen til at indtale en besked på telefonsvareren med navn og nummer, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Behandlingstider

Løgstør Fysioterapi
 • Mandag til torsdag:
  08:00-17:00
 • Fredag:
  08:00-14:00

Eller efter aftale

Blekingevej 17, 9670 Løgstør

Løgstør Fysioterapi

© Copyright. All rights reserved.
Design by PLICO.